Anderen lazen ook

Nieuwe munt toegevoegd aan Coinbase, wat is Ethereum Classic?

zondag 21 januari 2018

Wat is Cardano?

Het Cardano protocol is een open-source, gedecentraliseerde of gedistribueerde publieke blokketen en cryptocurrency project. Het is een een beginsel van een protocol met verschillende lagen. Cardano voorziet in de ontwikkeling van een geavanceerd smart contract platform met veel meer geavanceerde mogelijkheden dan de huidige Cardano voorlopers zoals Ethereum.

Cardano is een technologisch blockhain platform dat voortkomt uit een wetenschappelijke onderzoeksfilosofie. De munt is in handen van een globaal opererende collectief van onderzoekers en programmeurs. Ze gaan het platform in verschillende lagen opbouwen om zodoende het netwerk meer flexibiliteit te geven vooral in termen van onderhoud en het toevoegen van opwaarderingen. Er zal eerst worden gewerkt aan de perfectionering van het transactieverwerkingslaag waar de ADA cryptocurrency op zal werken op basis van o.a. een nieuwe Proof-of-Stake protocol die zich kan meten met Bitcoin’s superieure PoW protocol – Ourobos. Vervolgens zal er een aparte computing laag worden toegevoegd voor het kunnen verwerken van slimme contracten.
Cardano wordt vanuit een Zwitserse stichting beheerd en ondersteund door een aantal technologische partners waaronder OIHK en Emergo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten