Anderen lazen ook

Nieuwe munt toegevoegd aan Coinbase, wat is Ethereum Classic?

zaterdag 20 januari 2018

Wat zijn de oorzaken van de dalingen op de cryptomarkt?

Het is je waarschijnlijk opgevallen dat vorige week heel wat munten cryptomunten in waarde gedaald zijn. Dit komt door een samenloop van omstandigheden en niet een eenduidige reden. Hopelijk schrikt dit jullie niet te veel af, want je kan nog altijd heel veel geld verdienen met het investeren in cryptomunten.


De grondoorzaak voor het dalen van de waardes van de cryptomunten ligt bij het afnemen van de marketgap. Deze noteerde begin januari nog rond de 800 miljard USD en is gedaald tot slechts 550 miljard USD afgelopen week (volgens coinmarketgap.com). De vraag is echter hoe komt het dat deze marketgap zo snel en veel gedaald is.


1. Strenge aanpak overheden

Vele overheden zijn van plan strenge regels op te stellen tegen het handelen in cryptomunten. Dit schrikt veel mensen af, waardoor ze een deel van hun kapitaal uit de cryptomarkt hebben gehaald. In een eerder artikel kon je al lezen dat Korea strenge regels wil opstellen en nu zijn ze dat op vele andere plaatsen ook van plan. 

2. Handelsvolumes dalen in Azië

Deze maatregelen hebben al vele Aziaten afgeschrikt om nog te investeren in cryptomunten. Aangezien zij een heel groot deel van de markt in cryptomunten in handen hebben, heeft dat ook grote gevolgen voor de rest van de wereld. 

3. Hoe kan ik er toch nog winst mee maken

Het is niet omdat het handelsvolume daalt dat je geen winsten meer kan maken op de markt. In een eerder artikel kan je lezen hoe bedrijven de markt manipuleren en als je de markt echt wilt snappen raad ik het je aan om deze te lezen. Kort door de bocht gezegd, moet je investeren op de moment dat de markt crasht. Deze gaat zich automatisch herstellen aangezien vele mensen nog geïnteresseerd zijn en de technologieën achter de munten zeer vernieuwend zijn. Als op een gegeven moment een munt 40% daalt dus bijvoorbeeld van 100€ naar 60€ daalt, kan je het beste dan investeren. Deze munt gaat daarna waarschijnlijk veel stijgen, niet altijd tot zijn oorspronkelijke waarde, maar ook al stijgt hij maar tot 72€, heb je wel 20% winst gemaakt. 

Laat je dus zeker niet afschrikken door al dat gespeculeer over een bubbel die gaat barsten, want je kan er nog steeds makkelijk geld mee verdienen. 

Bent u geïnteresseerd in het kopen van cryptomunten klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten